Zoeken

Contact & Info

Muziekschool Flavio Pavone
Postadres;
Kerkstraat 2
4751 HN  OUD GASTEL
Bezoekadres;
Achterdijk 7
4751 EH OUD GASTEL
Telefoon: 0165-513874
Mobiel: 06-13055955
e-mail: info@flaviopavone.nl
KvK: 55792839
Of vul het Contact Formulier in

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Klik hier voor een overzicht van de de volledige agenda!


Het ontstaan van De Vogelmuzikanten:

Vogel logoDe eerste blaaskapel in Oud Gastel bestond uit leden van de Gastelse fanfare. Deze kapel had de toepasselijke naam De Dors(t)vlegels. Deze kapel stond onder leiding van Jan Hartman, bij het overlijden van Jan was ook de ambitie van de overige leden verdwenen en was het einde van deze blaaskapel een feit. In die tijd was ook de bekende muziekformatie De Four Tak actief. Kees Tak, de bassist van deze band, was vanwege zijn studie net gestopt met deze formatie. Toen hij op een zaterdag een pilsje ging drinken in Café Vogelaars ontmoette hij daar Piet Doomen. Hij was oud lid van de Dors(t)vlegels en had nog volop ambitie om een nieuwe kapel te beginnen. Ze kwamen in gesprek en besloten samen een blaaskapel op te richten. Piet had zijn contacten met de fanfare en Kees met de amusementswereld. Zo was er na enkele weken een nieuwe blaaskapel, met leden van de fanfare, maar ook uit de amusementswereld zoals de accordeonist Corrie Aanraad en zanger Rien Lazeroms. Ook Marieke Werger (zanglerares van Frans Bauer) verleende van het begin af aan haar medewerking. Het bestuur werd gevormd door Piet Doomen als voorzitter, Kees Tak als muzikaal leider, Rie Buckens als penningmeester en Marieke Werger als secretaresse. Een naam werd ook al gauw gevonden. Frie Vogelaars, de kastelein, werd ook weleens door zijn klanten vogeltje genoemd. Omdat Frie de eerste sponsor werd van de kapel was de naam niet moeilijk te vinden. "Die Vögelmusikanten" waren geboren. Echter, na verloop van tijd werd het duidelijk dat Vögelen in het Duits ook iets anders betekende. Daarom werd de naam veranderd in "De Vogelmuzikanten". In september 1973 was de eerste repetitie in het café van Frie Vogelaars. 

Activiteiten:

De Vogelmuzikanten wilden niet alleen met carnaval muziek maken, maar het hele jaar door. Het sociale aspect kwam om de hoek kijken en optredens in bejaardenhuizen, verzorgingshuizen en voor mensen met een verstandelijke beperking werd de doelstelling.

Vogelmuzikanten 402Het eerste hoogtepunt van De Vogelmuzikanten was het uitbrengen van de eerste Gastelse carnavalsplaat met de titel 'Hotten Totten'. De muziek was van Kees Tak en de tekst van Marieke Werger. Dit lied werd opgenomen in de studio van Johnny Hoes. Dit werd een aantal jaren gedaan en het werd gezien als een hele gezellige uitstap voor De Vogelmuzikanten en hun aanhang. Met carnaval werd het kindermatinee geboren, tot op heden is dit nog steeds een groot succes. In 1978 werd het vijfjarig bestaan gevierd met een geweldig feest. Het Veerhuis werd hiermee officieel geopend. Op vrijdagavond een modeshow van de Gastelse middenstand, met natuurlijk muziek van de blaaskapel. Op zaterdag een feestavond met diverse artiesten en op zondagmiddag een voorspeelmiddag van een aantal organisten. De Vogelmuzikanten waren op hun hoogtepunt aangekomen en onder leiding van nog steeds hetzelfde bestuur werd in juni 1986 het 12,5-jarig jubileum gevierd. Het werd groots aangepakt en met de Marterei verscheen voor het eerst de feesttent op de markt. Tijdens dit feest waren er weer vele activiteiten. Op donderdagavond vond er een uitwisseling van fanfares plaats, op vrijdagmiddag een middag voor bejaarden met Mien Oostvogels als trekpleister. Vrijdagavond was er de bekende zeskamp tussen verenigingen en diverse winkelbedrijven. Op zaterdagmiddag een blaaskapellenfestival en zaterdagavond een artiestenavond. Zondagavond werd afgesloten met Corrie Konings en Jantje Koopmans. Al met al een geweldig feest! Ook de periode naar het zilveren jubileum is succesvol geweest. Jammer genoeg overleed in 1988 onze voorzitter Piet. Dit was een zwaar verlies voor De Vogelmuzikanten.

Door de komst van nieuwe muzikanten heeft men dit verlies geleidelijk overwonnen en voert het plezier weer de boventoon. Het 25-jarig jubileum was een grandioos feest in Het Veerhuis. Naast optredens van de blaaskapel zelf was het De Vogelmuzikanten gelukt om de Four Tak weer bij elkaar te krijgen en deze te laten spelen op het feest. Met 1800 bezoekers was het een geweldige happening. Door dit feest heeft de Four Tak nog enkele jaren een reünie gehouden. Tot op heden treden De Vogelmuzikanten nog steeds op voor allerlei sociale instellingen. Deze activiteiten worden al jaren financieel ondersteunt door de Gastelse middenstand. Daarnaast zijn er  nog steeds de carnavalsactiviteiten. Denk hierbij aan de tonpraotaved, het kindermatinee en het brakkenbal. In 2013 hebben de Vogelmuzikanten hun 40-jarig jubileum gevierd. Voor carnaval hebben zij een tentoonstelling in het dorpsmuseum ‘’ De drie Snoeken ‘’ gehad. Het archief werd opengesteld met oude tenues , foto’s, muziek en memoriaal van leden die ons al gepasseerd zijn. Tijdens de optredens van carnaval hebben zij de brakskes geplezierd met een extraatje. In maart is er een senioren bal georganiseerd en in september een bal voor mensen met een verstandelijke beperking. In oktober hebben de leden hun eigen feestavond gehad. De vogelmuzikanten gaan verder en hopen hun gouden 50e jubileum in 2023 te mogen vieren.

Kapelmeesters

Vanaf het begin is Kees Tak de muzikale leider van de blaaskapel geweest. Op 18 januari 2012 heeft hij na ruim 38 jaar zijn laatste repetitie gegeven, en op bijna 70 jarige leeftijd heeft hij het stokje overgegeven aan zijn kleinzoon Flavio Pavone.

Op 25 januari 2012 heeft Flavio zijn eerste repetitie gegeven. Flavio is vanaf 2002 lid van de blaaskapel.

 

Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.

- Gustav Mahler (1860-1911) -

 

Saxofoonensemble

StGermain 400

Dweilorkest W'orkes Digt

w orkes digt 400 300

Harmonieorkest Amalia

Harmonie 400

Avontuur

Ben jij klaar voor een (nieuw) muzikaal avontuur? Meld je hier aan bij de muziekschool!

facebook logo transparent21