Afdrukken

 

IGroeps Oostdam 2017n de zomer van 2013, hebben 6 enthousiaste mannen, samen met een dirigent een koortje opgericht.

Een naam was er nog niet maar wel veel ideeën. Iets vernieuwends wilden ze, niet door enig genre beperkt. Amare Bilate, de toenmalige dirigent en mede oprichter, was daar altijd duidelijk in. We moeten overal en alles kunnen zingen, maar vooral wat we zelf leuk vinden. Veel populaire muziek zal dus altijd onderdeel van ons repertoire uitmaken.


De oorspronkelijke bedoeling was het koor te laten groeien tot 16 mannen en door intensive werving van de leden kwamen daar langzaam mensen bij die ook allemaal geënthousiasmeerd raakten op de gezellige en zeker ook leerzame repetities. (Elke dinsdag, 19.30 uur in Stellendam)

Er volgden een aantal optredens en langzaam kwam de behoefte aan een naam voor het koor. Dat was een lastige. Na veel gebrainstorm kwamen we gezamenlijk op Amazing Singers. Deze omdat we het allemaal wel heel “Amazing” vinden om in dit koor te mogen zingen!

Inmiddels, 2019, zijn de Amazing Singers 16 man sterk en staan we onder de vakkundige leiding van onze dirigent Flavio Pavone, die met een gelijke visie het koor alles en ook overal laat zingen.
Wij vinden het zingen nog steeds “Amazing” en laten dan ook regelmatig van ons horen.

www.amazingsingers.nl 

Logo rood